Terug naar overzicht

15.02.2018

Dit waren The Hair Games 2018

Zondag een rustdag? Niet voor wie op 28 januari afzakte naar Square – Brussels Meeting Centre. Tijdens de eerste editie van The Hair Games werd het kappersvak in de schijnwerpers gezet met spannende wedstrijden, een innovatieve expo en spetterende shows. The Hair Games werd in het leven geroepen om kappers te inspireren, te laten kennismaken met de nieuwste trends en om het talent van vandaag en morgen in de kijker te zetten.

Wat Tomorrowland voor feestbeesten is, is The Hair Games voor kappers.

Dit unieke topevenement, georganiseerd door Coiffure.org, richt zich tot alle professionals in de kapperssector. De bezoekers kregen toegang tot een innovatieve expo waar ze nieuwe producten, trends en technieken konden ontdekken. Daarnaast konden ze ook een bezoekje brengen aan the Wall of Fame fotowedstrijd en stemmen op hun favoriete inzending.

Voor de bezoekers op ontdekkingstocht gingen in de expohal, konden ze hun dag beginnen met een heerlijke brunch. Ook de liefde van de kapper gaat immers door de maag! Op de expo zelf viel er heel wat te beleven: de grote spelers waren aanwezig, maar je kon er ook kleine, minder bekende merken ontdekken. Wie zichzelf graag wil bijscholen, kon terecht bij de infostanden van verschillende kappersscholen en wie op zoek was naar nieuw professioneel materiaal, kon naar hartenlust testen op oefenhoofden.

Levenslang leren

Een echte professional stopt niet met leren wanneer hij de schoolbanken verlaat: het kappersvak is voortdurend in beweging. Wie graag op de hoogte blijft van nieuwe trends en technieken, moet zichzelf regelmatig bijscholen. Er waren dan ook heel wat opleidingscentra aanwezig tijdens The Hair Games.

Het aanbod was enorm, en met zijn opleiding tot Kanker Hair Professional sprong het IFPC (Institute for Professional Care) in het oog. Deze eenjarige opleiding wil kappers helpen om beter om te gaan met kankerpatienten en focust zowel op het sociale als op het technische aspect.

Als Geef Om Haar-kapper kom je niet altijd rechtstreeks in aanraking met kankerpatienten, maar steun je wel onrechtstreeks vrouwen met borstkanker.

Think-Pink, partner van Coiffure.org, was ook aanwezig op de expo. Zij wilden vooral Geef Om Haar-kappers meegeven dat er vanaf nu minstens 25 cm van het haar moet worden geknipt om gedoneerd te kunnen worden, en dat ze niet langer een gratis brushing moeten aanbieden, maar dat het haar vanaf nu los gedroogd wordt.

Een greep uit het verdere aanbod:

De studenten van schoonheidsschool Annick Cayot toonden hun talent door de bezoekers te verwennen met een heerlijke manicure, een laagje make-up of een snel opsteekkapsel.
Barbier Tom gaf uitleg over hoe je je eigen coole barbershop kan beginnen na een klassieke opleiding. Treed in zijn voetsporen en start met franchising! Hij wil zelf jonge kappers opleiden tot barbier en ze helpen om hun eigen zaak uit de grond te stampen.

Professioneel materiaal

Een goede kapper moet kunnen vertrouwen op professioneel materiaal. Tijdens de expo kregen de bezoekers uitgebreid de kans om materiaal te testen.

Enkele voorbeelden:

Het was gezellig druk aan de stand van het Deense HH Simonisen en de stijlvolle hair styling tools van het merk werden enthousiast getest.
Bij BaBylissPRO valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Het merk focust op technologie en komt telkens met nieuwe, kwalitatieve producten op de proppen.

Merken (her)ontdekken

De meeste klanten gaan hun kapsalon niet alleen buiten met een nieuwe coupe en haarkleur, maar nemen de favoriete producten van hun kapper ook graag mee naar huis. Heel wat merken lieten zich dan ook van hun beste kant zien tijdens The Hair Games:

Aan de stand van label.m creeerden de haarstylisten de mooiste fashion looks uit het Fashion Fix-aanbod van TONI&GUY.
SUBTIL, verdeeld door Blondez en Groothandel hair&beauty.PRO, stelde zijn nieuwe verzorgingsprogramma Color Lab voor.
Moose Haircare & Color combineert verschillende kleine lijnen van Scandinavische producten die een gemeenschappelijke filosofie uitdragen: ze zijn allemaal natuurlijk, organisch en gezond voor mens en milieu.
Bij Evo Fabuloso Pro geloven ze dat elke haarkleur een verzorging op maat verdient. Zij maken het mogelijk om een kleurconditioner samen te stellen op maat van de klant.

Het moderne kapsalon

De wereld verandert voortdurend en ook binnen het kapsalon zorgt technologie voor veranderingen. Zeggen we binnenkort vaarwel tegen het afsprakenboek en wordt wachten digitaal? Op The Hair Games kon je alvast volgende nieuwigheden ontdekken:

iBeauty ontwikkelde programmatiesoftware waarmee kappers en schoonheidsspecialisten makkelijker hun afspraken kunnen inplannen.
Als het aan EveryHair ligt, wacht elke klant voortaan met een grote glimlach zijn beurt af. Via de EveryHair-app kan de klant tijdens het wachten het portfolio van zijn favoriete kapper inkijken, nagaan welke producten bij hem passen, inspiratie opdoen … en kranten en magazines lezen. Het resultaat? De klant is tevreden en ontspannen als hij plaatsneemt in de kappersstoel.