Terug naar overzicht

05.12.2019

“Maryland, the final” by Ludovic Beckers

Ludovic Beckers

Na een bezoek aan het Met Museum in New York werd Ludovic geïnspireerd door de tentoonstelling ‘Heavenly Bodies’, over hoe religie mode heeft beïnvloed. Ludovic zocht contact met kunstenares Hedwig Snoeckx en leerde werken met andere materialen dan haren. Het idee ‘Fiber, Fabric, Fashion’ kreeg vorm en Ludovic werkte een collectie uit waarbij verschillende soorten fibers een geheel vormden met het menselijk haar. Maryland, de collectie werd geboren en voorgesteld tijdens The Hair X-perience. Het resultaat was indrukwekkend met een staande ovatie als gevolg. Ludovic werkte verder aan het concept en in een tweede fase ontwierp hij ‘Bloody Louise’, een duistere, confronterende collectie met een sterke underground feel.

Hij werd uitgenodigd om tussen de allergrootsten uit de kappersindustrie een presentatie te geven voor Tribu-te in Parijs. Hij presenteerde het derde en laatste luik: ‘Excitement’, met een silhouet dat doet denken aan een mix van pop-art en sci-fi. Het succes was compleet.

Nu wil Ludovic in een finale editie de drie luiken voorstellen aan het Belgische publiek. Met zelfgemaakte hoofdstukken, eigen ontworpen kledingstukken en videografie wordt het een niet te missen show, exclusief voor The Hair Games!

Ludovic geeft tijdens The Hair Games ook een unieke, intieme demonstratie waar hij zijn visie toont op design en ook laat zien hoe je makkelijk tot super resultaten kan komen. Hij wil voornamelijk tonen hoe je met je eigen signature de mooiste kapsels kan maken, een must-see!

Zie Ludovic Beckers aan het werk op The Hair Games 2020.
Klik hier voor het volledige programma.