Retour au sommaire

03.01.2020

Valkuilen voor jonge ondernemers

In 2019 gaan de coaches van Qlick de samenwerking aan met Academie Verbist, het hoogwaardige opleidingscentrum voor kappers. Over de vakkennis en kwaliteiten van de kappers valt niet te discussiëren. Velen van hen hebben dan ook de ambitie om met deze vaardigheden later zelf een zaak op te richten. Maar plots moet je niet alleen haar knippen, maar ook een team managen, klantenrelaties onderhouden, omzet genereren en je communicatie optimaliseren. Wat dan?

Een bedrijf uit de grond stampen is allesbehalve eenvoudig. Dat weet Chantal Smedts als geen ander. Als mede-oprichter van het grootste kapsalon van België kent zij de do’s en don’ts van het vak: “Wanneer je meerdere kapsalons runt, waarvan één salon met 28 medewerkers op dezelfde vloer, dan kom je wel wat tegen”, vertelt ze. “Ik wil mijn kennis en ervaring gebruiken om de ondernemers van de toekomst voor te bereiden op wat hen te wachten staat.”

Wie een kappersopleiding bij Academie Verbist volgt, mag er zeker van zijn dat zijn of haar cv wordt uitgerust met een hoogwaardige opleiding die veel deuren opent. Niet alleen krijg je er een uitstekende opleiding tot haarstylist, je leert er ook succesvol omgaan met klanten en scherpt je commerciële talenten aan.

Maar de jeugd is ondernemend. Meer en meer willen studenten later hun eigen stempel op de wereld drukken met een eigen onderneming, een eigen concept. En net daarom is de samenwerking tussen Qlick en Academie Verbist een match made in heaven.

“Ik wil mijn kennis en ervaring gebruiken om de ondernemers van de toekomst voor te bereiden op wat hen te wachten staat.”

Naast de standaard opleiding die het opleidingscentra biedt, voorziet Qlick doorheen het academiejaar aparte seminaries over ondernemen en managen, opgedeeld in zes verschillende thema’s. Na het volgen van deze seminaries, ontvangen de studenten een speciaal certificaat dat getuigt van hun kennis over het ondernemerslandschap, en de gevaren ervan.

“Ik ben blij dat ik hier mijn steentje kan bijdragen”, zegt Chantal. “Ik geloof als geen ander dat het delen van je kennis je pas een echte leider maakt. Mezelf op zulke projecten gooien doe ik graag, omdat het voor mij een manier is om iets terug te geven aan de maatschappij. Mensen vooruit helpen is mijn passie.”

Sleep jij binnenkort jouw bijzonder certificaat in de wacht? Of ben je geboeid door het verhaal van Chantal en wil je zelf meer ontdekken over leiderschap? Kom dan zeker naar haar luisteren op zondag 26 januari op The Hair Games tijdens het seminarie « Succesvol Ondernemen: Valkuilen Vermijden » om 12u45.