The Hair Games

The Hair Games, third edition – golden edition

Wie aanwezig was op de eerste of de tweede editie van The Hair Games voelde niet alleen de vibes, maar ook het potentieel van dit topevent voor de kapperssector. De vele positieve reacties en de ruime aandacht die The Hair Games kreeg, is dan ook dé motivatie om een nog sterkere editie neer te zetten in 2020.

The Hair Games is niet alleen een beurs, het is zoveel méér.
De focus ligt steevast op The Games. Met een aantal gerenommeerde nationale en internationale wedstrijden dagen wij onze toptalenten uit boven zichzelf uit te stijgen. Als klap op de vuurpijl stellen wij The Hairdresser of the Year voor aan pers en publiek.

The Hair Games, georganiseerd door Coiffure.org, zet het kappersvak twee dagen in de schijnwerpers omdat we bovenal de laatste trends, technieken en de nieuwste producten een forum willen bieden. Daarenboven leggen we een extra focus op de brede waaier aan opleidingen die onze kappers tot dé beste in Europa maken.

..
Exhibition

Twee dagen lang exposeert het kruim van de nationale en internationale kapperswereld hun diensten, technieken en producten. Kappers ontdekken er niet alleen alle nieuwigheden, maar ontmoeten bovenal hun leveranciers, partners en collega’s onder één dak. We mikken voor onze exposanten op een uitgebreide merk- en naamsbekendheid en uiteraard ook op een pak nieuwe klanten, ruime persaandacht en tal van professionele relaties.
.
.
Competition

De exhibition is de basis, maar uitdagingen en games zitten niet alleen in onze naam, ook in ons DNA. Met een uitgebreid programma van wedstrijden ontdek je er de nieuwste trends, de grootste talenten en doe je volop inspiratie op.

The Wall of Fame
Deze fotowedstrijd is een ware talentenjacht
en biedt kappers de mogelijkheid om elkaar te inspireren en de nieuwste trends te ontdekken. Diverse categorieën zorgen voor een heel divers deelnemersveld.

Startech’s Preselection
Tijdens The Hair Games organiseert Coiffure.org samen met WorldSkills Belgium de nationale preselectie voor het wereldkampioenschap voor technische en manuele beroepen. Om een plaats in de finale te verzilveren, moeten de kandidaten hun beste technische en artistieke competenties tonen tijdens drie proeven.

Start-up Battle
Student-kappers worden uitgedaagd om in team drie challenges tot een goed einde te brengen: Looks, Business en Marketing. Maak kennis met de toptalenten van de toekomst tijdens deze unieke battle tussen scholen.

The Hairdresser of the Year
Voor de tweede keer in België zal The Hairdresser of the Year exclusief bekendgemaakt worden op The Hair Games. Om mee te dingen naar deze prestigieuze titel zal het kruim van de Belgische kappers hun hoogstaande artistieke talenten demonstreren tijdens de show op zondagavond.

.

Show & Party

Op zondagavond worden de bezoekers culinair in de watten gelegd tijdens de feestelijke Dinner Party met shows en de prijsuitreiking van The Wall of Fame en The Hairdresser of the Year. We sluiten de avond af met een fantastische Afterparty voor de volledige sector.
.

Brussels Kart Expo

Als het eerste evenement in het nieuwe jaar is The Hair Games alvast de ideale gelegenheid om even te reflecteren en inspiratie op te doen voor het nieuwe seizoen. En dat in Brussel, het hart van Europa. Voor de derde editie is opnieuw gekozen voor Brussels Kart Expo. Strategisch perfect gelegen naast de E40 én de Brusselse ring en met een grote aanpalende parking. Deze hallen hebben alle faciliteiten in huis voor bezoekers, deelnemers en exposanten van The Hair Games.

Brussels Kart Expo
Alfons Gossetlaan 11
1702 Groot-Bijgaarden