The Hair Games

The Hair Games, the sequel

Wie aanwezig was op de eerste editie van The Hair Games voelde niet alleen de vibes, maar ook het potentieel van dit topevent voor de kapperssector. De vele positieve reacties en de ruime aandacht die The Hair Games kreeg, is dan ook dé motivatie om een nog sterkere editie neer te zetten in 2019.

The Hair Games is geen beurs, het is zoveel méér.
De focus ligt steevast op The Games. Met een aantal gerenommeerde nationale en internationale wedstrijden dagen wij onze toptalenten uit boven zichzelf uit te stijgen.

Als klap op de vuurpijl stellen wij The Hairdresser of the Year voor aan pers en publiek. The Hair Games, georganiseerd door Coiffure.org, zet het kappersvak twee dagen in de schijnwerpers omdat we bovenal de laatste trends, technieken en de nieuwste producten een forum willen bieden. Daarenboven leggen we een extra focus op de brede waaier aan opleidingen die onze kappers tot dé beste in Europa maken.

Tijdens deze editie zullen niet alleen alle ogen gericht zijn op de kapperssector in België, maar gaan we nog ruimer en zijn we ook de host van het eerste Europese congres voor kappers, georganiseerd op The Hair Games.
.
.
The Hair Games is een innovatieve expo

Twee dagen lang exposeert het kruim van de nationale en internationale kapperswereld hun diensten, technieken en producten. Kappers ontdekken er niet alleen alle nieuwigheden, maar ontmoeten bovenal hun leveranciers, partners en collega’s onder één dak. We mikken voor onze exposanten op een uitgebreide merk- en naamsbekendheid en uiteraard ook op een pak nieuwe klanten, ruime persaandacht en tal van professionele relaties.
.
.
The Hair Games is een topwedstrijd

De exhibition is de basis, maar uitdagingen en games zitten niet alleen in onze naam, ook in ons DNA. Met een uitgebreid programma van wedstrijden ontdek je er de nieuwste trends, de grootste talenten en doe je volop inspiratie op.

De ‘Wall of Fame’ is een fotowedstrijd voor professionele kappers. Elke kapper kan deelnemen door zijn kandidatuur en creatie over te maken via de officiële website. Een professionele vakjury maakt een weldoordachte selectie om vervolgens de bezoekers van The Hair Games de kans te bieden hun stem uit te brengen.

Met onze partner WorldSkills Belgium organiseren we tevens ‘Startech’s’, de preselecties voor de prestigieuze WorldSkills Europe 2019. Tot slot dagen we ook onze student-kappers uit om in team aan de slag te gaan in de ‘Start-up Battle’.
.

The Hair Games is one big party

Onze bezoekers worden culinair in de watten gelegd tijdens de openingsbrunch en de feestelijke Dinner Party met shows van topkappers. Op zondag wordt de winnaar van de ‘Wall of Fame’ bekend gemaakt. ’s Avonds sluiten wij af met een fantastische Afterparty voor de volledige sector.

 

Brussels Kart Expo

Als het eerste evenement van het nieuwe jaar is The Hair Games alvast de ideale gelegenheid om even te reflecteren en inspiratie op te doen voor het nieuwe seizoen. En dat in Brussel, het hart van Europa. Voor de tweede editie is gekozen voor Brussels Kart Expo. Deze hallen hebben alle faciliteiten in huis voor bezoekers, deelnemers en exposanten van The Hair Games.